Najlepsze ciastka na świecie! Skromna jestem, prawda? ;) Ale to nie moja zasługa, a tego, kto ten przepis wymyślił! Znalazłam go w książce "Przysmaki na podwieczorek" z serii Smaki Świata Złota Kolekcja Przepisów. Ciastka te pochodzą z RPA, gdzie, wg autorów książki, są hitem. Robię je już od dwóch lat, ale jakoś przepis na nie nadal tu nie zawitał. Szybko nadrabiam swój błąd, bo dzielenie się dobrymi przepisami jest moim obowiązkiem!
Ciastka są pyszne, nie za bardzo słodkie, kruche, nieoczywiste w smaku (połączenie soli i słodyczy), delikatne... Wierzycie mi na słowo? Nawet jeśli tak, to i tak musicie spróbować sami! :) Przy okazji sobotniej wystawy (gdzie przygotowywałam słodki poczęstunek) zostałam zapytana, gdzie kupiłam te ciastka. Zdziwiona zapytałam, skąd taki pomysł? "Bo takie równe i kruche! Niemożliwe, że to domowe!". I to był dla mnie mega komplement :P
Jeśli ktoś chcę zobaczyć Olgę przy ciastkach (i innych słodkościach), to zapraszam do przejrzenia zdjęć z otwarcia wystawy [kliknij tu!].
Tak, tak! Nasz Gorzów to całkiem fajne miasto! I dzieje się tu sporo ciekawych rzeczy!