środa, 22 maja 2013

Kiełbaski grillowane w dwóch glazurach.

Grillowania ciąg dalszy. Tym razem pospolicie - kiełbaski :) Ale żeby nie było za prosto... Z pozoru tradycyjnie, ale w smaku jednak nieco inaczej. Pomysł zaczerpnięty z jakiejś babskiej gazety, jeszcze z zeszłego sezonu :) Mało czasu zajmuje przygotowanie tych glazur, a nadają kiełbasie ciekawy posmak. Mój mąż zawsze zajada grillowane rzeczy z keczupem, a tym razem odpuścił, bo powiedział, że mu takie smakują i dodatek keczupu zepsułby efekt! A skoro On tak mówi, to znaczy, że tak jest :P Zdecydowanym faworytem jest glazura z dodatkiem miodu - wolimy na słodko! :)

Tak, wiem... Przypalone kiełbaski nie są najlepsze dla zdrowia. Trudno! Ale chrupią najlepiej na świecie :D 



Składniki:
  • kiełbaski :)

GLAZURA 1
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki curry
  • szczypta soli

GLAZURA 2
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
Wykonanie:
1. Składniki mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Kiełbaski nacinamy i kładziemy na grill.
3. Przewracając kiełbaski co jakiś czas, polewamy je glazurą - szczególnie w nacięcia :)







Niebawem kolejny długi weekend(choć już nie tak długi, jak ostatnio!), więc grillować znów będziemy kilka dni :) Przygotuję dla Was jakieś ciekawostki grillowe wtedy! :)


O.
p.s.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...