czwartek, 2 sierpnia 2012

Muffinki z borówkami.

W kuchni stało pudełko borówek. Z borówek powstały muffiny. Domownikom i gościom smakowały. Dziś będzie kolejna porcja.

Za przepis dziękujemy Ewie.



Składniki:

  • 2 jajka
  • 125 ml oleju
  • 125 ml mleka
  • 300 g mąki
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do piecznie
  • borówki(u mnie 200 g)



Wykonanie:
1. W jednej misce ubijamy mikserem jajka, dolewamy mleko i olej.
2. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę, cukier i proszek.
3. Połącz zawartość obu misek.
4. Do ciasta dodaj borówki i wymieszaj.

Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
Przepis na 12 sztuk.



Pozdrawiam!
O.

p.s.

6 komentarzy:

  1. bardzo fajnie Ci wyszły. Z babeczkami jest to jest super, że zawsze można kombinować z dodatkami.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie


    Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie na moim blogu http://ilovecooking92.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy,ale to nigdy nie uzywam miksera do mufinek-one tego nie lubia!
    Wystarczy trzepaczka albo widelec.zawsze w jednej misce składniki "mokre" a w drugiej "suche".Połączyć zawartośc obu misek i byle jak zamieszać aby sie składniki połaczyły-żaden mikser!To jest tajemnica sukcesu:-)byle jakie mieszanie,grudki maki bardzo wskazane.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wolałabym wiedzieć, komu odpowiadam... :)

      a ja nie lubię grudek - nigdzie i nigdy! Słyszałam, że muffiny je lubią, ale moje zawsze są gładziutkie. A na smaku i teksturze ciasta im nie ubywa ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...