wtorek, 28 sierpnia 2012

Leczo na szybko z kuskusem.



Dziś obiad na szybko. Teraz chyba tylko takie dania będą się tu pojawiać. Zaczęłam nową pracę i nie mam czasu na kulinarne eksperymenty... Postaram się nadrabiać w weekend :) I chyba otworzę dział na blogu: "męskie gotowanie", bo część kuchennych obowiązków przejął mój mąż, który tworzy w kuchni cudowności. Co prawda są to rzeczy ciężkie i kaloryczne, ale mega pyszne!



Danie nazwałam leczem, ale w sumie nie do końca nim ono jest.






Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • przyprawy: sól, cukier, pieprz ziołowy
  • kuskus
Wykonanie:

1. Podsmażamy na patelni cebulę(pokrojoną w "piórka"). Dodajemy do niej cukinię(w kostkę), podlewamy bulionem(albo przegotowaną wodą) i dusimy. 
2. Dodajemy pomidory, przyprawiamy i podduszamy ok 7 minut.
3. Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu :)



Gotowe!
U mnie wyjątkowo bez mięsa, ale można dokroić parówkę, kiełbaskę albo filet z kurczaka.

2 komentarze:

  1. Śliczne zdjęcie a potrawa pięknie kolorowa. Musiała być smakowita :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) Na punkcie zdjęć jestem wrażliwa, bo uczę się je robić. Z różnym skutkiem, więc za komplement dziękuję! Motywuje do dalszych działań :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...