wtorek, 24 września 2013

Smażony arbuz.

Brzmi ciekawie? A jak smakuje! :) Wyglądają jak zwykłe racuszki, ale wnętrze zaskoczy waszych domowników :) Proste i efektowne. Zdecydowana pycha! No i tak pachnie latem, wspomnieniami słonecznych promieni... Rozmarzyłam się! Upałów żądam! :D




Składniki:
  • 1/2 średniej wielkości arbuza
  • 2 białka jajek
  • 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania




Wykonanie:

1. Z arbuza odkrawamy skórę. Miąższ kroimy na plastry, a następnie na trójkąty. Wypestkowujemy arbuza.
2. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy.
3. Kawałki arbuza obtaczamy w mące pszennej, a następnie maczamy w pianie.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy cząstki arbuza w pianie :)
5. Smażymy na złoty kolor.
6. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.



Smacznego!
O.

8 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...