środa, 4 września 2013

Sałatka w tortilli.

W weekend rosół, wiadomo. Z wiejskiego kurczaka, więc mięsa sporo było. Zazwyczaj jak zostaje mi się z rosołu, to robię potrawkę - przepis tu [klik!]. Tym razem jednak postanowiłam je wykorzystać. Pamiętacie paczkę z Lidla, którą dostałam w zeszłym tygodniu? Dla przypomnienia [klik!]. Tydzień Meksykański w Lidlu jeszcze trwa, więc do dzieła :)

Wczoraj na kolację zajadaliśmy przepyszną sałatkę z mięsa z rosołu, zawiniętą w tortille i podpieczoną. Szybko, smacznie i z wykorzystaniem poobiadowych pozostałości :P 


Składniki:
  • 6 tortilli
  • mięso z rosołu - ok. 2 szklanek u mnie wyszło
  • pół małej cebuli
  • 3-4 łyżki kukurydzy
  • 2 kiszone ogórki
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • pikantny dip meksykański(można zastąpić keczupem!)
  • przyprawy: sól, pieprz i to, co lubicie :) U mnie kompozycja przypraw Fajita, która aż pachnie daniem meksykańskim :D 



Wykonanie:

1. Mięso z rosołu drobno kroimy.
2. Do mięsa dodajemy kukurydzę, posiekaną drobno cebulkę, pokrojone w kostkę ogórki i posiekaną natkę pietruszki.
3. Doprawiamy, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
4. Tortille smarujemy pikantnym sosem, nakładamy na to gotową sałatkę i zawijamy.
5. Podpiekamy w piekarniku lub na patelni ok. 3-4 minut.


Smacznego!
O.

5 komentarzy:

  1. Ale smakowicie wygląda, ciekawy pomysł na podanie sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie cuda lubię. Tortilla dobra do wszystkiego ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż zatęskniłam za domową tortillą, chyba na weekend zakupię placki!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...