poniedziałek, 16 września 2013

Przekąską dla twardzieli, czyli omlet chilli.

Czyli chilli... Czyli pikantnie i smacznie! Ale nie dla każdego... Na szczęście jestem twardzielem :D I mogłam zjeść pyszne omletowe ruloniki! Dobrze zaczęty poniedziałek wróży dobry tydzień... I tego będę się do piątku trzymać :P


Składniki:

  • 3 jajka
  • garść świeżych ziół(u mnie tymianek i natka pietruszki)
  • papryczka chilli(u mnie dwie małe)
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • Party DIP Meksykański
  • 5 łyżek keczupu
  • 2 łyżki wody



Wykonanie:

1. Jajka rozmącamy widelcem dość dokładnie.
2. Zioła drobno siekamy, papryczki również.
3. Zioła i papryczki mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy na niego  masę jajeczną.
5. Smażymy z obu stron na rumiano.
6. Gotowy omlet rolujemy i kroimy na kawałki ok. 2 cm.

Zajadamy ze smakiem :)



Podajemy z ulubionym dipem. U mnie, dla podbicia ostrości, Party DIP Meksykański :)




U Was też deszczowo za oknem? :)
O.


8 komentarzy:

  1. Wygląda świetnie, ale rzeczywiście dla twardzieli :D Ostrrrrrrrro :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Olguś! Wygląda niesamowicie cudnie! jak nic wypróbuję! buziaki dla Ciebie!! Tusia z MK Gotuje i MK Czytuje

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak te ruloniki ślicznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za miłe słowa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda świetnie! Rewelacyjny pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...