Brzmi ciekawie? A jak smakuje! :) Wyglądają jak zwykłe racuszki, ale wnętrze zaskoczy waszych domowników :) Proste i efektowne. Zdecydowana pycha! No i tak pachnie latem, wspomnieniami słonecznych promieni... Rozmarzyłam się! Upałów żądam! :D
Składniki:
- 1/2 średniej wielkości arbuza
- 2 białka jajek
- 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
1. Z arbuza odkrawamy skórę. Miąższ kroimy na plastry, a następnie na trójkąty. Wypestkowujemy arbuza.
2. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy.
3. Kawałki arbuza obtaczamy w mące pszennej, a następnie maczamy w pianie.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy cząstki arbuza w pianie :)
5. Smażymy na złoty kolor.
Super pomysł
OdpowiedzUsuńIntrygujące :-)
OdpowiedzUsuńpomysłowowe... tym bardzije ekstra dla dzieciaczków :).
OdpowiedzUsuńO, ciekawa jestem smaku;)
OdpowiedzUsuńnie wiedziałam ze można smażyć a co dopiero na zdjeciu oglądać efekty:)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że mogłam Was czymś zaskoczyć :P
OdpowiedzUsuńSmażonego arbuza jeszcze nie jadłam. Ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńNie wydaje mi się...:)
OdpowiedzUsuń