Grill... Tak, należę do tej grupy, która to lubi... Jak tylko zrobiło się letnio-wakacyjnie, grillujemy za każdym razem, jak trafimy na wieś. Tato kupił nowego grillka i jest cacy :) Zaczęliśmy testowanie oczywiście od mięska, kiełbaski itd. Ja jednak postanowiłam wypróbować coś nowego!
Camembert okazał się strzałem w dziesiątkę! Nie wymaga pracy i długich przygotowań, a jego smak i aromat ziół są przewspaniałe! Delikatny, rozpływający się(dosłownie), aromatyczny... Zdecydowany faworyt tegorocznego sezonu grillowego. Będzie u nas gościł często :)
Wygląda smakowicie, prawda?
Składniki:
- ser camembert
- oliwa
- świeże zioła
Wykonanie:
1. Ser układamy na folii aluminiowej.
2. Skrapiamy kilkoma kroplami oliwy.
3. Na wierch kładziemy świeże zioła.
4. Zawijamy folią, pieczemy na grillu po 3-4 minutki z każdej strony - dopóki serek nie zrobi się miękki :)
A Wy lubicie grillowanie? :) Ja uwielbiam gotowanie i jedzenie na świeżym powietrzu :)
O.
p.s.
Gdyby to miało mniej tłuszczy, to mogłabym żyć na diecie serowej. Uwielbiam Camembert na ciepło jest wyśmienity. Mniam!
OdpowiedzUsuńja dopiero powoli rozkochuję się w serach... mojej wadze się tylko to nie podoba :P
UsuńPrawda, wygląda smakowicie. Grillowanie też uwielbiam i grilluję co się da. Jednak numero uno zawsze będzie karkówka :)
OdpowiedzUsuńto mój mąż by się z Tobą zgodził w 1000% :D
UsuńNie lubię camembert, ale za to uwielbiam oscypka z grilla podanego z żurawiną. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńi to jest myśl na następnego grilla. dziękuję za podpowiedź! :)
UsuńLubię, lubię :)
OdpowiedzUsuńA co do tego serka?? Jakieś pieczywko?? Bo tak sam to chyba mdlący?
Pieczywko - też z grilla. Przepis w weekend :)
UsuńUwielbiam grilla, camemberta często robimy na grillu z tym, że takiego "surowego" - koniecznie muszę spróbować Twoją ziołową wersję :)))
OdpowiedzUsuńkoniecznie! zioła nadają fajny aromat! :)
Usuń