wtorek, 1 października 2013

Małe testowanie: wieprzowina z kapustą i grzybami mun.

Dostało mi się ostatnio od Royal Brand "cosik" do testowania. Padło na Wieprzowinę z kapustą i grzybami mun. Moje podejście do "gotowców" znacie, ale... 

Royal Brand znam z półek sklepowych i nie ukrywam, że ich przyprawy często goszczą w mej kuchni, ale co innego cynamon czy chilli, a co innego mieszanka obiadowa :) Ale wiecie co? Mieszanka okazała się smaczna i banalna(oraz niezwykle szybka) do przygotowania. Idealnie sprawdziła się na "awaryjny" obiad, kiedy panował okres międzyzakupowy, czyli żadnych konkretów w lodówce.



Skład mieszanki brzmi nieźle --> same suszone warzywa , żadnych sztuczności, zero soli. Mieszanka dobrze skomponowana, rzeczywiście pasuje do wieprzowinki i makaronu :) Jestem miło zaskoczona! Smakowało nam!

Wyszło z niej takie oto danie:



Wykonanie jest proste i szybkie. 

1. Gotową mieszankę zalewamy wodą, aby sobie ładnie napęczniała.
2. Podobnie czynimy z makaronem, bo akurat dodałam makaron wonton.
3. Wieprzowinkę(u nas szynka) kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
4. Dorzucamy do niej mieszankę, doprawiamy lekko solą i 2 łyżkami sosu sojowego.
5. Dodajemy makaron, podsmażamy i zajadamy ze smakiem :)

Podsumowując, jak nie masz pomysłu na obiad, taka mieszanka na pewno rozwiąże problem.

Buziaki,
O.

1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo smacznie,z pewnością wyraziste w smaku i sycące,pozdrawiam ciepło. (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...