Pamiętacie nasz szybki awaryjny obiad? Był to makaron z serem na ostro. Ostatnio powstało coś podobnego, ale z kaszą. Okazuje się, że to także idealny farsz do pierogów! Ale jako samodzielne danie sprawdziło się idealnie!
Składniki:
- 100 g kaszy gryczanej(1 torebka)
- 1 duża cebula
- 100 g boczku
- 1 kostka twarogu półtłustego
- sól
- pieprz
- olej
Wykonanie:
1. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na patelni.
2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na tłuszczu z boczku(ewentualnie dolewając odrobinę oleju), dopóki się nie zeszkli.
3. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulę, boczek, twaróg i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
W prostocie siła!
Smacznego,
O.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz