czwartek, 5 czerwca 2014

Kasza gryczana z boczkiem, cebulą i białym serem.

Pamiętacie nasz szybki awaryjny obiad? Był to makaron z serem na ostro. Ostatnio powstało coś podobnego, ale z kaszą. Okazuje się, że to także idealny farsz do pierogów! Ale jako samodzielne danie sprawdziło się idealnie!


Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej(1 torebka)
  • 1 duża cebula
  • 100 g boczku
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • sól
  • pieprz
  • olej


Wykonanie:

1. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
2. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na patelni.
2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na tłuszczu z boczku(ewentualnie dolewając odrobinę oleju), dopóki się nie zeszkli.
3. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulę, boczek, twaróg i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

W prostocie siła!

Smacznego,
O.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...