Sałatka odpowiednia nie tylko na zbliżające się Święta. Jest lekka i bardzo smaczna. No i uroczo wygląda, dzięki koronie z pomarańczy. Mam coś wenę na pomarańcze ostatnio :P
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 2 pomarańcze
- 1 zielony ogórek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego(jeśli ktoś woli, można oczywiście użyć wyłączeni majonezu)
- szczypta soli
- czarny pieprz
Wykonanie:
1. Brokuła dzielimy na male różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie - wystarczą 3-4 minutki.
2. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę.
3. Pomarańcze przekrawamy na pół - jeśli chcemy uzyskać lepszy efekt, tniemy w kształt korony.
4. Miąższ pomarańczy wyciągamy delikatnie i kroimy w kostkę.
5. Filet gotujemy w wodzie, studzimy i kroimy w kostkę.
6. Składniki sałatki mieszamy, przyprawiamy, dodajemy sól i pieprz.
7. Faszerujemy nadzieniem połówki pomarańczy.
O.
prawie ugryzłam komputer! musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńFajny sposób podania;)
OdpowiedzUsuń