Wyszedł pięknie, ale nie wiem jak go ugryźć. Tzn. dosłownie już spróbowałam - smakuje wybornie, ale nie wiem jak go ugryźć nieco bardziej metaforycznie. Mianowicie chodzi mi o to, z czym to się je. Na ciasto jest zbyt wytrawne, na chleb za słodkie. Jako przekąska sama w sobie - super. Może z dżemem, albo białym serem? Będę eksperymentować! A może ktoś z Was ma jakiś pomysł? :)
Przepis wygląda następująco:
składniki:
- mleko 200 ml
- jajko 1 sztuka
- olej 2 łyżki
- cukier 6 łyżek
- kakao 40 g
- mąka 400 g
- orzechy włoskie(posiekane drobno) 1/2 szklanki
- suche drożdże 1 opakowanie
W tej kolejności wrzucamy składniki do maszyny, pieczemy w programie do białego chleba(u mnie 3h50min).
Wygląda jak piernik :)
Polecam wybróbować! O.
robiłam podobny chleb (z dodatkową czekoladą w środku) i jak dla mnie najlepszy był z białym kremowym serkiem.
OdpowiedzUsuńi wbrew pozorom kanapka z żółtym serem i chudą szynką w środu smakowała rewelacyjnie! :)
Moim dzieciom taki chleb w 100 % przypadnie do...smaku :)))
OdpowiedzUsuńTakiego chleba jeszcze nie jadłam. Ciekawy pomysł. Koniecznie muszę wypróbować przepis :).
OdpowiedzUsuńChleb czekoladowy?! Czad!
OdpowiedzUsuń