wtorek, 26 sierpnia 2014

Pieczona papryka faszerowana bryndzą i białym serem.

Mało mnie tu ostatnio, ale ciągle ostatnio mamy gości albo komuś pilnujemy domu :D Ostatnie 8 dni spędziliśmy u moich rodziców, którzy w tym czasie wczasowali się w Muszynie - rodzinnych stronach tatusia. Jako że moi rodzice są najsuper, to dostałam maaaasę prezentów! Zrobię chyba o tym osobny wpis :D Poprosiłam o ser, którego smak pamiętałam jeszcze z dawnych czasów. I teraz zajadam go do wszystkiego! 

Składniki:
  • 2 papryki
  • 150 g sera białego półtłustego
  • 150 g bryndzy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pomidorki koktajlowe
  • 1/2 cebuli
  • pieprz cayenne

Wykonanie:

1. Papryki przekrawamy na pół wzdłuż. Wyrzucamy nasionka, a papryki myjemy.
2. Sery mieszamy ze sobą.
3. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do serów. 
4. Pietruszkę drobno siekamy i dorzucamy do masy serowej.
5. Doprawiamy do smaku pieprzem cayenne. Bryndza jest słona, ale jeśli komuś mało, to może sobie nieco dosolić całość :) Na wierzchu układamy pomidorki.
6. Faszerujemy masą serową papryki i wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy ok 20-25 minut.

Smacznego,
O.

p.s.
Warzywa psiankowate 2014

4 komentarze:

  1. Super pomysł :) tylko skąd mogę wziąć lub czym zastąpić bryndzę? Bo u mnie na moim małomiasteczkowym zaułku świata czegoś takiego nie uświadczę :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczoraj próbowaliśmy z białym serem i serem feta (który znajdziesz bez problemu wszędzie) i wyszło równie pysznie :D

      Usuń
    2. O widzisz :) no to wypróbuję przepis :)

      Usuń
  2. Fajnie wygląda z tymi pomidorkami w środku nadzienia ;) Dziękuję za dodanie przepisu do akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...