poniedziałek, 19 grudnia 2011

Włoska Torta Margherita w wersji błyskawicznej

Zapowiedzieli się goście. Na bardzo szybko trzeba było przygotować "coś słodkiego". Maszyna do pieczenia chleba znów szeroko się do mnie uśmiechnęła. I tak oto powstało ucierane ciasto z cytrynowym posmakiem. Wygląda jak mały chlebek. Jest pysznie aromatyczna i krucha. Taka babka na szybko :)





Torta Margherita

Składniki:
mleko 150 ml
roztopione masło 150g
jajka 3 sztuki
cukier 200g
sól szczypta
mąka 400g
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
starta skórka z 1 cytryny

Wykonanie:
1. Masło stopić w rondelku.
2. Jajka rozmącić widelcem.
3. Do maszyny wrzucamy wszystkie składniki.

PROGRAM KUCHEN 1h 50min




Smaczności! :*
O.

4 komentarze:

  1. wszystkiego najsmaczniejszego i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Tobie również wszystkiego NAJ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cześć Olgo :) Bardzo mi miło, że moja krajanka dołącza do mojej akcji. Też jestem z Gorzowa (chociaż od kilku lat więcej mnie łączy z Gdańskiem i Liverpoolem). Wychowałam się na osiedlu Piaski :)
    Bardzo ciekawy przepis.
    Prosiłabym, żebyś dodała skąd pochodzi ciasto.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji. Mam nadzieję, że jeszcze coś stworzę pod ten ciekawy temat!
      Pozdrawiam z Gorzowa :*

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...