Zapowiedzieli się goście. Na bardzo szybko trzeba było przygotować "coś słodkiego". Maszyna do pieczenia chleba znów szeroko się do mnie uśmiechnęła. I tak oto powstało ucierane ciasto z cytrynowym posmakiem. Wygląda jak mały chlebek. Jest pysznie aromatyczna i krucha. Taka babka na szybko :)
Torta Margherita
Składniki:
mleko 150 ml
roztopione masło 150g
jajka 3 sztuki
cukier 200g
sól szczypta
mąka 400g
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
starta skórka z 1 cytryny
Wykonanie:
1. Masło stopić w rondelku.
2. Jajka rozmącić widelcem.
3. Do maszyny wrzucamy wszystkie składniki.
PROGRAM KUCHEN 1h 50min
Przepis zaczerpnięty z forum http://www.cincin.cc/ index.php?showtopic=23686&hl= margherita
Smaczności! :*
O.
wszystkiego najsmaczniejszego i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku!!
OdpowiedzUsuńTobie również wszystkiego NAJ! :)
OdpowiedzUsuńCześć Olgo :) Bardzo mi miło, że moja krajanka dołącza do mojej akcji. Też jestem z Gorzowa (chociaż od kilku lat więcej mnie łączy z Gdańskiem i Liverpoolem). Wychowałam się na osiedlu Piaski :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis.
Prosiłabym, żebyś dodała skąd pochodzi ciasto.
Pozdrawiam :)
Witaj! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji. Mam nadzieję, że jeszcze coś stworzę pod ten ciekawy temat!
UsuńPozdrawiam z Gorzowa :*