środa, 14 września 2011

Likier krówkowy.

Dlatego robię też alkoholowe przysmaki. Ten specjał jest specjalnie przygotowany na "babski wieczór" - jutro wielka degustacja. Ja mogę zapewniać o walorach smakowych, ale mi zawsze smakuje to, co przygotuję. Może Anna jutro obiektywnie oceni smak i podzieli się tu swoją wiedzą :)

Przepis na szybki i smaczny specjał:

1 puszka ugotowanego(2h) mleka w puszce
0,35l wódki (można dać więcej, ale ja uwielbiam słodycz)

Gotowy produkt wygląda tak:



A w większej ilości tak(butelka pokazana częściowo, coby reklamy nie robić producentowi, co robi charakterystyczne butelki):



Pyszności życzę!
O.

6 komentarzy:

  1. Nalewka zniknęła tak niepostrzeżenie, że chyba potrzebuję drugiej degustacji;)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne fotki, powinnaś napisać jakie mleko słodzone czy nie. Myślę że słodzone, ale nie każdy może o tym wiedzieć. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. słodzone. racja :) będę bardziej szczegółowa! :)

      Usuń
  3. jak to 2h trzeba te puszke mleka gotować?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wkładamy puszkę do garnka z wodą i gotujemy, pilnując, by woda ciągle przykrywała puszkę.

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...