Dawno nie było na blogu przepisu na chleb. Bo i nowości nie tworzyłam... Mamy swoje ulubione chlebki i tylko je robiliśmy. Muszę jednak odkurzyć kajet z przepisami chlebowymi i tworzyć nowości.
Jestem lokalną patriotką. Piwo pijam wyłącznie z Browaru Witnica. Moim faworytem jest ostatnio Lubuskie Jasne. Najlepsze z najlepszych!
Składniki:
- 300 ml piwa - czyli z małej buteleczki 330 ml upijamy łyk :)
- 2 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki soli
- 400 g mąki pszennej
- 60 g mąki żytniej
- opakowanie suchych drożdży
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w maszynie - zgodnie z kolejnością podaną w przepisie. Wypiekamy w trybie NORMAL.
Wrażenia?
Hmmm.... Dzielę się przepisem, ale szału nie ma. Piwo lepiej wypić :D
to ja może lepiej skorzystam z rady końcowej :P
OdpowiedzUsuń