Dziś 12.12.12. O 12:12 miał być pierwszy w grudniu koniec świata. Czekałam. I co? Żyjemy dalej :) Do następnego końca świata.
Uwielbiam dni, kiedy jest śnieżnie i słonecznie. Wspominałam już, że działam na baterie słoneczne, więc dziś od rana mam mnóstwo energii do wszystkiego. Rozplanowuję Święta, dokładne menu, ozdoby, choinkę, prezenty... Lubię ten przedświąteczny czas. Święta mniej, ale to już inna historia...
Planuję, wypróbowuję przepisy, szukam pomysłów, a w międzyczasie tworzę różności. Dziś przedstawiam muffinki bananowe w skorupce z mlecznej czekolady. Wyszły obłędnie... Połączenia bananów i czekolady jest wyjątkowo trafne, zwłaszcza dla takich łasuchów jak my :)
Muffinki bananowe w skorupce z mlecznej czekolady
Składniki na 12 babeczek:
- 3 banany
- 2 jajka
- 0,5 szkl oleju
- 1,5 szkl mąki
- 0,5 szkl cukru
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 tabliczki mlecznej czekolady
Wykonanie:
1. Banany rozdziabać widelcem :)
2. Jajka ubić, dodać do nich olej, a następnie pozostałe składniki. Wymieszać. Na końcu dodać rozdrobnione banany.
3. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.
4. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i zamaczać w niej ostudzone babeczki(to, co wystaje spoza papilotek oczywiście).
Można udekorować posypką :)
Czekolada tworzy obłędną skorupkę, która chrupie przy jedzeniu :D
Pozdrawiam!
O.
Ale pyszności... Super przepis! wypróbuję!
OdpowiedzUsuńta skorupka wygląda nieziemsko:) poproszę jedną muffinkę!
OdpowiedzUsuńMusiały być nieziemsko pyszne ;)
OdpowiedzUsuńMmmmm zapisane :)
OdpowiedzUsuńSkorupka wygląda wspaniale.
OdpowiedzUsuńKocham muffiny <3 Kochana a wysłałaś już może moja nagródkę za naleśnikowy konkurs? ^^
OdpowiedzUsuńtak, prezent w drodze! Mikołaj niesie :P
Usuńuwielbiam muffinki!!!!
OdpowiedzUsuń