Składniki:
280 ml soku pomidorowego
2 łyżki oliwy
przeciśnięty ząbek czosnku
1 łyżeczka natki pietruszki(lepsza świeża, ale suszona też może być)
2 łyżki cukru
1,5 łyżeczki soli
500 g mąki (pszenna typ 550)
opakowanie suchych drożdży
Program NORMAL
Zdjęcie nie oddaje koloru chleba, ale jest taki pomarańczowawy z zieloną pietruszką :)
Polecam gorąco!
A właśnie - gorący chleb to najlepsze, co mi się dziś przytrafiło :D Mniam!
a bez maszynki do chleba też da radę zrobić takie cudo:)?
OdpowiedzUsuńhmmm. po to mam maszynkę, żeby nie próbować "normalnym" sposobem ;D jeśli masz ochotę, zapraszam na degustację do mnie :)
OdpowiedzUsuńRobiłem z tego przepisu (bez czosnku) - idealny. Polecam. Sprawdzony na soku pomidorowym Tymbark i Hortex. Podaję firmy, bo bywają też soki znacznie bardziej słone.
OdpowiedzUsuńNa te chlebki to ja będę tutaj wpadac:)
OdpowiedzUsuń