Niewielkie, puszyste i pełne smaku kotleciki z kurczaka. Nadają się jako danie obiadowe, ale na zimno do sałatki też sprawdziły się idealnie. Przy okazji danie tanie niesłychanie ;) Z jednego pojedynczego filetu z kurczaka wyszło 11 sztuk niewielkich kotlecików, więc spokojnie można podzielić na dwie (a nawet trzy osoby, w zależności od dodatków) i wyjdzie z tego niezły obiad.
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 1 jajko
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka bułki tartej
- Przyprawy: sól, pieprz czarny, słodka papryka
- olej do smażenia
Wykonanie:
1. Filet z kurczaka drobno siekamy nożem (lub traktujemy rozdrabniaczem).
2. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy.
3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotleciki, spłaszczając je nieco jak placki - u mnie wyszło ich 11. Aby dobrze je uformować zwilżmy dłonie zimną wodą (mięso nie będzie przyklejało się nam do rąk).
4. Gotowe kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
Smacznego,
O.
Interesting stuff to read. Keep it up. This is very informative and interesting for those who are interested in blogging field.
OdpowiedzUsuń성인야설
대딸방
외국인출장
마사지
바카라사이트