środa, 29 kwietnia 2015

Koktajl buraczany.

Koktajl, który smakiem przypomina typowy polski chłodnik, który tak uwielbiam! Mogłabym go pić codziennie! Potrzebujemy tylko trzech składników, by poczuć mega smak! No i ile w tym zdrowia! Pisałam już, że uwielbiam buraki? :D

Kolor napoju wzbudza zainteresowanie :) Uwielbiam kolory w kuchni! Zwłaszcza w ponure dni podnoszą na duchu!

poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Pasta z bakłażanów.

Bakłażan nie jest moim ulubionym warzywem. Trochę za gorzki, w sumie bez wyraźnego, dobrego smaku... Dla mnie nadawał się tylko do grillowania, i to bez entuzjazmu. Poszłam dziś do sklepu po kawę (uwierzycie, że rankiem u nas nie było ni grama kawy? Szok!), a pani rozkładała na warzywkach bakłażany. Były takie ładne, że dwa kupiłam. Po co? Też sobie zadałam to pytanie...

Zerknęłam w tajny zeszyt, gdzie znalazłam przepis ze starego Poradnika Domowego (nie podam numeru i rocznika, bo przepis mam wycięty i wklejony do zeszytu) na pastę z bakłażanów. Do świeżego razowego chleba będą jak znalazł - pomyślałam. I wzięłam się za przygotowywanie pasty!

sobota, 4 kwietnia 2015

Wesołych Świąt!

Kochani!

Życzę Wam spokojnych, radosnych, pełnych zdrowia i słonka za oknem Świąt! 
Pyszności na stole i miłości w sercu! Oderwania od pędu codzienności i pobycia z bliskimi!


Olga

czyli 
wciąż

czwartek, 2 kwietnia 2015

Jak przechowywać koperek i inną zieleninę (nawet do 2 tygodni) ??

Rusza nowy dział na blogu! Porady dla każdej Pani Domu - i tej początkującej, i tej bardziej doświadczonej. Przecież uczymy się przez całe życie, prawda? Nie mogę jednak mówić Wam o czymś, czego nie sprawdziłam, więc eksperymenty trwają już od jakiegoś czasu :D

Na pierwszy ogień idzie przechowywanie koperku, natki pietruszki i innej zieleniny! Jesteście ciekawi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...